Onderzoek aanleg glasvezel in buitengebied

De gemeente Barneveld onderzoekt de komende periode of in het buitengebied ten oosten van Barneveld en ten westen van Kootwijkerbroek glasvezel kan worden aangelegd. VolkerWessels Telecom, een van de aannemers die de aanleg van glasvezel voor Reggefiber verzorgt, voert het onderzoek uit. Een belangrijk onderdeel van het onderzoek is wat bewoners zélf moeten bijdragen aan de aanleg van glasvezel. Als vervolgens meer dan 60% van de bewoners de verplichting aangaat om de bijdrage te betalen en een abonnement af te sluiten bij een van de providers, wordt in dit gebied glasvezel aangelegd.
Het college besloot in 2014 onderzoek te doen naar de (on)mogelijkheden voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Barneveld. Dat is – alleen al vanwege de uitgestrektheid van het buitengebied – een kostbare operatie waaraan bewoners en ondernemers van het buitengebied ook zelf moeten bijdragen.


Het onderzoek moet aantonen wat er technisch moet gebeuren om straks glasvezel aan te kunnen leggen én wat de verwachte eigen bijdrage per aansluiting is. Bewoners van het buitengebied tussen Barneveld en Kootwijkerbroek worden hierover na de zomer geïnformeerd. Als vervolgens meer dan 60% van de bewoners een contract tekent, gaat Reggefiber over tot de aanleg van glasvezel in dit gebied.


Financieringsmogelijkheden


De gemeente Barneveld onderzoekt – samen met de Rabobank – of er aantrekkelijke financieringsmogelijkheden kunnen worden aangeboden voor het betalen van de eigen bijdrage. Daarnaast wordt onderzocht of bepaalde werkzaamheden, bijvoorbeeld het graven van sleuven op particuliere (eigen) grond, door zelfwerkzaamheid kunnen worden verricht waarmee de totaalkosten worden gedrukt. Dit heeft dan ook weer gevolgen voor de hoogte van de eigen bijdrage.


 

Nieuws

Klompenpaden in de gemeente Barneveld

WIST U DAT: er binnen de gemeente Barneveld meerdere Klompenpaden zijn aangelegd?

Geniet van het mooie buitengebied via een van de afwisselende Klompenpaden.


Bekijk het Terbroeksepad
Bekijk het Glindhorsterpad
B...

>> Lees verder