AED Netwerk

Het netwerk van Automatische Elektronische Defibrillatoren (het AED-netwerk) in Barneveld is bijna compleet. Dat betekent, dat in de wijken AED-apparatuur is aangebracht en vrijwilligers zijn opgeleid. Automatische Elektronische Defibrillatoren zijn technische hulpmiddelen om mensen met een hartstilstand snel te kunnen reanimeren. De ervaring leert, dat de aanwezigheid van AED-apparatuur mensenlevens kan redden.

 

Het AED-netwerk werkt als volgt:
Als er bij de ambulancedienst een melding komt voor reanimatie, worden de opgeleide wijkbewoners via een sms-alert opgeroepen. Zij gaan zo snel mogelijk naar de opgegeven locatie en maken gebruik van de AED om te proberen het weggevallen hartritme terug te krijgen.

 

Inzet AED-netwerk gaat via noodnummer 112

Niet iedere inwoner weet overigens, hoe het AED-netwerk moet worden ingeschakeld bij een reanimatie. Het AED-netwerk is bij wijze van proef in een groot aantal wijken en dorpen aanwezig. Inwoners denken vaak, dat zij zelf het AED-apparaat moeten halen en dat vrijwilligers moeten worden gebeld. Dat is niet de goede procedure.

 

De juiste procedure is:

  • Bel bij een reanimatie zo snel mogelijk het alarmnummer 112
  • Vraag als u de meldkamer aan de lijn krijgt naar de ambulancedienst. Vergeet niet de locatie door te geven
  • De meldkamer schakelt niet alleen de ambulance en de First Responder Brandweer in, maar zorgt er ook voor, dat de vrijwilligers in de wijk of het dorp met het AED-apparaat ter plaatse komen. De inschakeling van de vrijwilligers en het AED-apparaat gebeurt overigens alleen in die dorpen en wijken waar de voorziening op korte afstand beschikbaar is

 

Meer informatie is te vinden op de website van de Gemeente Barneveld.

 

Nieuws

Klompenpaden in de gemeente Barneveld

WIST U DAT: er binnen de gemeente Barneveld meerdere Klompenpaden zijn aangelegd?

Geniet van het mooie buitengebied via een van de afwisselende Klompenpaden.


Bekijk het Terbroeksepad
Bekijk het Glindhorsterpad
B...

>> Lees verder